Hirdetés
Hirdetés

Az Álom luxuskivitelben című film (eredeti címe: Breakfast at Tiffany’s) nyitójelenete a filmtörténet legikonikusabb pillanatai közé tartozik. Audrey Hepburn eleganciáján mit sem csorbít, hogy reggelijét papírzacskóból és -pohárból fogyasztja el, miközben sóvárogva szemléli a patinás, ötödik sugárúti Tiffany’s ékszerüzlet kirakatát New Yorkban.

Jelenet a filmből

Ami a Hepburn által játszott bohém Holly Golightly számára mindvégig csak álom maradt, mára valósággá vált: mostantól nem csak a kirakat előtt álldogálva reggelizhetünk, hanem bent az üzletben is. A napokban megnyílt The Blue Box Caféban a Vanity Fair értesülései szerint 29 dollárért (vagyis kb. 7700 forintért) a kávénk mellé avokádós pirítóst, szarvasgombás rántottát vagy füstölt lazacos bagelt választhatunk.
Tiffany & Co. Facebook

A kávézó enteriőrje a cég védjegyévé vált türkizkék árnyalatban tündököl a plüssborítású székektől a tányérokon át a só- és borsszórókig. A negyedik emeleti ablakokon kinézve a legendás Ötödik sugárútra (Fifth Avenue), valamint a Central Parkra láthatunk, a kávézóban pedig testközelből szemlélhetjük az 1837-ben alapított Tiffany’s cég rafinált eleganciájú kreációit.
Tiffany & Co. Facebook

FACEBOOK TWITTER GOOGLE PLUS