Hirdetés

 
Azt már tavaly is lehetett tudni, hogy 2016 nyara csak a tréfás kezdet volt, és hogy a Lupa-tó nagyszabású jövő előtt áll. Így is lett, a most hétvégén nyíló Lupa olyan, mintha tavalyhoz képest a négyzetre emelték volna.

Hirdetés

Azt beszélik, hogy Gerendai Károly jelenleg szinte az összes alkotó energiáját a Lupa projektbe ölti. Két nappal a nyitás előtt jártunk ott, és bár ránézésre még igencsak félkész állapotok uralkodtak, a szervezők nyugodtak voltak, hiszen – ahogy elmondták – ezek a kivitelezők fesztiválokon edződtek, és egy nap alatt is csodákra képesek. Idén két strand lesz a Lupán, egy “sima”, és egy prémium, előbbire 1000 Ft, utóbbira 3000 Ft lesz a belépő. A normál strandon klasszikus strandételek lesznek, a főtt kukoricától a palacsintáig, de Gerendai Károly hangsúlyozta, hogy ezeket a szolgáltatókat is úgy választották ki, hogy a minőség garantált legyen. Fognak büfét üzemeltetni a Nu bisztró egykori működtetői, és a Panificio il Basilico is (utóbbi a prémium részen is képviselteti majd magát).
Tavaly a klasszikus strandétel hiányzott a Lupa kínálatából, egyedül a KIOSK kínált hotdogot. Gerendai Károly elmondta, hogy tavaly próbaüzemmódban voltak, nem is tudták, mennyien jönnek majd, mire lesz igény, és idén a tavalyi tapasztalatokból kiindulva tudtak fejleszteni. “A prémium strandnál a kezdetektől fogva az volt a koncepció, hogy ne csak strandbüfék, hanem olyan szolgáltatók is legyenek, akik a strandon kívül is léteznek, és bizonyítottak. Úgy válogattuk ki őket, hogy garantált legyen a minőség. Nem kellett messzire mennem, amikor a Costes-szel egyezkedtem, de a gasztrosétányon ezen kívül is kiemelkedő szereplők lesznek a Vörös Homárosoktól kezdve a Panificio il Basilicón át a Marangona cukrászdáig. A Costes-ben nem ígérem a Michelin csillagos színvonalat, de á la carte étlappal megyünk, koktélokkal készülünk, ebédelni és vacsorázni is lehet majd, de kisebb ételek is lesznek. Azt remélem, hogy idén már gasztronómiai szempontból is sokkal jobban ki tudjuk szolgálni az igényeket” – tette hozzá Gerendai Károly.
A Costes Beach-en egyébként a Costes Downtown sous chef-je, Petrovics József lesz a séf, aki az étlapot Miguel Vieira felügyeletével állította össze. Az étlapon egyszerű fogások szerepelnek, mint például a fish and chips, a burgerek, vagy akár a borjúbécsi, ígéretes a grillétlap is (sok-sok hallal), és lesz gyerekmenü is. Az éttermek nemcsak strandidőben lesznek elérheőek, azok is látogathatják majd őket az esti órákban, akik a strandot nem veszik igénybe.
 
 

FACEBOOK TWITTER GOOGLE PLUS