Hirdetés
Hirdetés

Citromos nyúlkolbász

SZERZŐ: DiningGuide
2011. július 4.
A Kistücsök a vidék egyik legjobbja, balatoni nyaralások kulináris öröme. Konyháját egyszerűség jellemzi, ételei többnyire helyi alapanyagok felhasználásával készülnek. A szemesi étterem küldte a következő receptet a nyulas versenyre kedvcsinálónak.
Hirdetés

A Kistücsök a vidék egyik legjobbja, balatoni nyaralások kulináris öröme. Konyháját egyszerűség jellemzi, ételei többnyire helyi alapanyagok felhasználásával készülnek. A szemesi étterem küldte a következő receptet a nyulas versenyre kedvcsinálónak.
Hozzávalók (1 főre):

  • nyúl apró hús: 100 g
  • füstölt toka szalonna: 20 g
  • pörkölt dió: 10 g
  • citrom héj finomra vágva
  • só, bors
  • római kömény
  • nagyon kevés csillagánizs
  • fahéj
  • szegfűszeg
  • kardamom mozsárban összetörve
  • pici fokhagyma

Elkészítés:
A hús 2/3 részét átdarálom, a maradékot apró kockára vágva teszem hozzá, a füstölt szalonnát szintén apró kockákra vágom és abálva keverem a húshoz. Ízesítem a fűszerekkel és a citrom hámozott héjával, majd juh bélbe töltöm. Forró 200 fokos sütőben vagy grill lapon készre sütöm.
Medvehagyma mustár:
Medvehagyma forrázva sóval és natur étolajjal tartósítva: ezt turmix gépbe rakom. Adok hozzá zöldség alaplevet, mustármag port, dijoni mustárt, cukrot, kevés xantant, és lap zselatint. Alaposan összeturmikxolom, majd habszifonból tálalom a sült kolbászhoz.

Tovább olvasok
Hirdetés
Hirdetés
Kisfaludy Program – Támogatás
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram