Hirdetés

A Redemption Coffee pörkölőüzem és kávézó nem éppen átlagos szerepet vállal a társadalomban és a munkaerőpiacon: börtönből szabaduló fiataloknak ad lehetőséget, hogy a pörkölő-, illetve a baristamesterség kitanulásával újra – vagy éppenhogy először… – beilleszkedjenek a társadalomba.

Hirdetés

A vállalkozásnak már maga az egyik helyszíne is figyelemreméltó: a Londonhoz közeli Aylesbury város 21 év alatti elkövetőknek fenntartott börtönében rendezték be a pörkölőüzemüket, valamint első kávézójukat. A cég által nyújtott képzés alatt a fiatalok nem csak a kávépörkölés és a kávékészítés alapjait tanulhatják meg, hanem egy kávézó üzemeltetéséhez is kapnak szakmai fogódzókat.

Egy tanonc – Redemption Roasters

Redemption Roasters Facebook

A kezdeményezés kiötlője, Max Dubiel tisztában van azzal, hogy a megszerzett tudás mellett legalább olyan fontos, hogy a fiatalok a szabadulásukat követően el is tudjanak helyezkedni, és ne váljanak visszaesőkké.
Egy beszédes grafika: téglákkal, rácsokkal, kulcslyukkal (nehezen múló) idővel és kávészemekkel – Redemption Roasters Facebook

Mivel büntetett előélettel kevés munkaadó előlegezi meg nekik a bizalmat, a tréninget követően a Redemption Coffee pörkölőüzemében vagy a három kávézójuk egyikében munkát is kaphatnak, ahol korrekt szakmai referenciákat szerezhetnek későbbi karrierjükhöz.
Redemption Roasters Facebook

A kávézó tulajdonosa nem hiszi, hogy minden frissen szabadult fiatal rab baristaként tér majd jó útra, azonban akik hajlandóak keményen dolgozni azért, hogy ne az egykori hibáik alapján ítéljék meg őket, azoknak szeretné és tudja ő megkönnyíteni a társadalmi reintegrálódásukat.
Redemption Roasters Facebook

Redemption Roasters

FACEBOOK TWITTER GOOGLE PLUS