Hirdetés

Hogy mi köze van Martín Berasateguinak a Kém című vígjátékhoz? Egészen idáig nem sok volt. 

Hirdetés

A 2015-ben bemutatott The Spy című filmből bizonyára sokak számára emlékezetes maradt Melissa McCarthy robogózása Budapest V. kerületében vagy Jason Statham akciózása a Balatonon. Az elegáns francia luxusétteremben játszódó remek jelenet, amelyben a Jude Law karakterébe halálosan szerelmes ügynök a szalvétát is gourmet fogásnak vélte, most a valóságban is életre kelt, és a sajtót is bejárta az eset.

Történt a napokban, hogy Martín Berasategui egyik háromcsillagos éttermében vacsorázott az angol sorozatszínésznő, Tracy-Ann Oberman és férje. (Hogy melyikben, az nem derült ki sem a Twitter-posztokból, sem a híradásokból.)

A színésznő férjének nem sikerült tökéletesen értelmeznie a hagyományosnak legkevésbé sem nevezhető tálalást, ugyanis a kő(nek látszó) tárgyba helyezett szalvétát is a csúcsgasztronómia egyik fogásának vélte, és beleharapott. Ez a fajta szalvéta egyébként folyadék hatására megduzzad, és nedves törlőkendő lesz belőle.

A kisebb bakin túl sem nyűgözte le a párt Berasategui étterme. A színésznő az ételt az exquisite jelzővel illette, ami jelenthet kitűnőt, de sznoboskodót is; a tálalást hatásvadásznak nevezte, a személyzetet pedig leereszkedőnek. Az időutazást megelevenítő menüsort és annak díszleteit olyannyira nem értékelték a brit vendégek, hogy ezután a @WaWantPlates, azaz “tányérokat akarunk” hashtaggel posztolt Oberman vicces fotókat.

Talán érdemes lett volna a látogatás előtt tájékozódniuk arról, pontosan hová mennek, hogyan is néz ki egy háromcsillagos menüsor, mit nyújt egy ilyen élmény (és mire is adnak ki ennyi pénzt). Akkor talán most nem ilyen kontextusban olvashatnánk a világsajtóban a baszk séfzseni egyik étterme kapcsán.
Képek a színésznő Twitter oldaláról.

FACEBOOK TWITTER GOOGLE PLUS