Hirdetés

Az IKEA bejelentette, hogy 2020-ig minden egyszer használatos műanyagot kivonnak a forgalomból. Nem kis vállalás ez a világ 49 országában közel 200 ezer embert foglalkoztató, több mint 400 áruházat üzemeltető óriáscégtől.

Hirdetés

Két és fél évet szabott ki magának arra a svéd tulajdonú multinacionális cég, hogy mind az éttermi, mind az áruházi részlegeiből teljesen száműzze az egyszer használatos műanyagokat. Ekkorra a világ összes IKEA étterméből eltűnnek a műanyagpoharak, -evőeszközök, szívószálak, ezzel egyidejűleg szintén a környezetterhelés visszaszorítása céljából növelni fogják a húsmentes ételek számát az éttermeikben.

Olvasta már korábbi hírünket? Végre egy nagy cég is komoly lépést tett pálmaolaj ügyben
Újabb szoros határidőt is kitűzött a svéd cég: 2025-re minden felhasznált alapanyaguk már újrahasznosított, illetve újrahasznosítható lesz, valamint a házhoz szállításukban is el akarják érni a zéró-kibocsátást. De hogy egy kicsit közelebb hozzuk, miként is tesznek a gyakorlatban is a célkitűzéseikért, hadd idézzünk a tavalyi magyarországi áruháznyitás kapcsán:
“A fűtés és hűtés 82 százalékban geotermikus energiával valósul meg, az áramot tetőre szerelt napelemek szolgáltatják majd a legfejlettebb technológiákkal, a WC-k öblítését pedig esővízzel oldják meg. Továbbá az épület köré 24 ezer négyzetméteren kiserdőt alakítanak ki, több mint háromszáz fával. Céljuk, hogy a 2017 tavaszára elkészülő legújabb soroksári áruházuk a legkevesebb ökológiai lábnyomot hagyja maga után – írta az Ecolife blog a soroksári áruház építése kapcsán.
Forrás.

FACEBOOK TWITTER GOOGLE PLUS