Hirdetés

Végigmentünk az ABC-n, és összeállítottunk egy félig elmés, félig komoly kisokost a jövő heti Bocuse d’Orral kapcsolatban.

Hirdetés

Amerika: Az Egyesült Államokból érkező csapat annyira komoly vetélytársnak tartja a magyar csapatot, hogy az Európai Válogató folyamán az amerikai coach végig videózta Széll Tamásék munkáját.
Bresse-i csirke: A hústál alapanyaga, a világ egyik legjobb csirkéje. Mostanra valószínűleg az egész ország tudomást szerzett ennek a fajtának a létezéséről.
Coach: A “karmesteri pulpituson” ezúttal is Vomberg Frigyes áll majd, aki végtelen nyugalmával nemcsak a timingok betartását teszi könnyebbé.
Dizájnerek: A dizájnerek ezúttal különös kihívást kaptak; mivel a hústál prezentálásánál nem kell külön tányért is csinálni, így mind a 14 adag ételnek a tálra kell kerülnie, melynek azonban vannak méretbeli korlátozásai. De pontosan ezért van az APLI Design, a magyar formatervező csapat, hogy ezt a lehető legszebben oldja meg.
Ezerkilencszáznyolcvanhét óta létezik Bocuse d’Or verseny, azaz harminc éve. A kerek évfordulós verseny kiváló alkalom lesz arra is, hogy Paul Bocuse helyét fia, Jerome Bocuse vegye át.
Faszenes grill: A budapesti döntőn a magyar csapat használt egy faszenes grillt is, ez azonban úgy tűnik, nem annyira tetszett a szervezőknek, ugyanis januárra tiltólistára tették.
Geir Skeie szerint a Bocuse d’Oron nincs más dolga a versenyzőnek, mint csinálni két ételt, ami mind a 24 zsűritagnak tetszik. Egyszerű, nem?
Hamvas Zoltán lesz az, aki Magyarország képviseletében a pontozóbírák között foglal helyet.
Idő: Január 24-én reggel 9:50-kor rajtol a magyar csapat, 2:50-kor van készen a haltányérokkal, és 3:25-kor a hústállal.
Jókuti András lesz idén a lyoni döntő egyik fő műsorvezetője, ami hatalmas eredmény, hiszen ehhez hasonlóra még nem volt példa a verseny történetében.
Kevin, a magyar csapat commis-ja most versenyzik utoljára commis-ként, hiszen betöltötte a 21-ik életévét, és a következő Bocuse d’Or alkalmával már “túlkoros” lesz. Versenyzőként azonban előbb-utóbb biztosan viszont látjuk a magyar boxban.
Lyonban 2017 januárjában a Bocuse d’Orral egy héten rendezik meg a cukrászvilágbajnokságot és a catering kupát is, a SIRHA keretein belül.
Magyarország gasztronómiai fejlődésének újabb lendületet fog adni a jövő hét, ez borítékolható.
Nő: Szulló Szabina a magyar csapat szíve-lelke. Nélküle nem az lenne a magyar csapat, ami.
Ováció lesz a lelátón, az biztos. Aki azonban nem tud ott lenni Lyonban, a Hold utcai piacon is szurkolhat a magyaroknak.
Piac: Hogy mi lesz a verseny után, arra a válasz szintén a Hold utcai piacon keresendő. Itt nyílik ugyanis február végén a Szulló-Széll séfpáros új étterme, Stand 25 néven.
Rasmus Kofoed a Magyar Bocuse d’Or Akadémia tanácsadójaként nemcsak a magyar csapatot segítette a felkészülésben, de megismerkedett a magyar utánpótlással is.
Széll Tamásról lehetetlen újat mondani.
Tegnap, azaz január 19-én főzte meg utoljára a magyar csapat a versenyételt itthon.
Utoljára indul Bocuse d’Oron Széll Tamás, legalábbis most ezt mondja.
Vegán tányér lesz idén haltányér helyett. Ez is bizonyítja, hogy a Bocuse d’Or halad a korral, és reflektál a világ gasztronómiájának változásaira, és nem utasítja el az állati alapanyagok teljes nélkülözését sem.
X. helyen végzett Széll Tamás legutóbb Lyonban, négy évvel ezelőtt. Most minimum öt hellyel előrébb szeretne végezni, sőt…
Yannick Alleno az egyetlen háromcsillagos séf, akinek Y-nal kezdődik a neve és Bocuse d’Ort nyert (1999-ben).
Zenekar is erősíti a magyar szurkolók táborát Lyonban.

FACEBOOK TWITTER GOOGLE PLUS