Hirdetés

Az éttermeivel nem kevesebb, mint 16 Michelin-csillagot begyűjtött Gordon Ramsay köztudottan nem csak műsoraiban, hanem közvetlenebb módon, a közösségi médiában is előszeretettel élezi a nyelvét mások konyhai bakijain, akár egészen extrém mértékben kikarikírozva a vétett hibákat. Az internet azonban köztudottan nem felejt. A minap elő is került egy nyolc evvel ezelőtti felvétel, ahol a brit sztárséfnek szemmel láthatólag meggyűlt a baja a thaiok nemzeti étele, a pad thai elkészítésével.

Hirdetés

A videóban Ramsay egy londoni thai templom buddhista szerzeteseinek próbál pad thait készíteni. Egy, a témában minden bizonnyal járatosabb thai séf a végeredményt kóstolva azonban csak üveges tekintettel, kérdőn mered Ramsay-re. A brit séf mindeközben nehezen tudja leplezni, hogy pozitív visszajelzésre számított a thai mestertől.
Az alapanyagok ugyan stimmelnek a főztjében, de az ízek nem akarnak összeállni.

A thai séf Ramsay főztjétől még a pad thai nevet is elvitatja.

“Ez egyáltalán nem pad thai. Egy pad thaiban ugyanis az édes, a savanyú és a sós ízek harmonizálnak egymással.” Ramsay ekkor még próbálja menteni a menthetőt, és megjegyzi, hogy nem lett olyan rossz, azért meg lehet enni. A thai séf tömör válasza erre: „Neked lehet, hogy jó, de nekem semmiképp.”

A félperces videó, amiben Ramsay nem a megszokott domináns szerepben látható, ritka kincs – itt elérhető.
Forrás.
 

FACEBOOK TWITTER GOOGLE PLUS