Hirdetés

Befaló Billék 6500 kilométert autóztak be Dallastól Floridáig: mentek, láttak, ettek, mígnem arra jutottak, hogy az USA déli államainak füstös-karcos barbeque ízei közül a texasi áll hozzájuk a legközelebb.

Hirdetés

Mississippi, Luisiana és Texas államokat járták be becsülettel a Befaló Bill megálmodói; a Texas style pedig annyit tesz, hogy a húsokra só-bors réteg kerül, az eredeti barbeque konyháknak ez a legletisztultabb irányzata. Sem olaj, sem marinád, semmilyen máz nem kerül előzetesen a húsra, csak a száraz pác. Főszerepben a jó minőségű húsok.
Az irány megvolt tehát, jöhetett a smoker. Ez a BBQ konyha lelke, akár a nagyorgona a párizsi Notre-Dame-ban. A smoker kérdést sem viccelték el: gőzmozdonyszerű, méretes saját füstölőt építtettek. Egy Magyarországon egyedülálló, oltalommal védett, két és fél tonnás gépezettel képviselik a hagyományos amerikai barbeque-t. A legnagyobb smokerük – ma már ugyanis több is van – egyszerre mintegy 200 kiló hús füstölésére alkalmas. Ami a csövön kifér.
A kiváló marha-sertés-csirke sültekhez mustáros krumplit sütnek, “Befaló bab” is kérhető, a füstös-fűszeres Sweet Baby Ray-szósz pedig kötelező az igazi BBQ-soknak, de saját fejlesztésű, pikáns almás-gyömbéres mártással is jól csúsznak a 8-15 órán át füstölt húsok.
Akinek akár csak egy kis vonzalma is van a rodeók, cowboy kalapok, kockás ingek és aszfaltfaló kamionok, vagyis az USA déli államainak hangulata iránt, imádni fogja a Befaló Bill füstös ízeit. De a tapasztalat azt mutatja, hogy azokat is magával ragadja a Befaló Bill food truckjának két fekete kéményén áradó füstje, a zamatos húsok íze és illata, akiket korábban sosem fogott meg a Dallas. A 10. Dining Guide Street Food Show-n ismét bizonyítják!
befalobill2

FACEBOOK TWITTER GOOGLE PLUS