Hirdetés
Hirdetés

A MészárSteak-be és az IKON-ba még van hely a DiningCity Étterem Héten!

SZERZŐ: DiningGuide
2016. március 7.
Szétnéztünk, nekünk mik a kedvenceink a 2016. március 21-27-ig tartó, idei első DiningCity Étterem Hétből. 
Hirdetés

A tavalyi év egyik legnagyobb befutója kétségkívül a Mészár Steak Kitchen volt. Gál Józsiéknál olyan fogások kerülnek a vendégek elé, mint pikáns csirkemájpástétom vöröshagyma lekvárral, borsikafüves malac raguleves vargányagombával, amit követ a főétel választék, sertéshálóban sült hentes vagdalt hagymás törtburgonyával és langyos almakompóttal, vagy lávakövön sült bélszínérme színes borsmártással és burgonyatócsnival. S nincs mese, még a desszertet is vállalni kell, ami lehet rácsos meggyes pite fahéjas mascarponéval vagy a hely ikonikus édessége, a töpörtyűs csokoládéhab.
A Buddha-Bar Budapestben 4.900 Ft-ért részben az alábbi fogásokkal találkozhatunk: szamósza tekercs chilis csatnival, lencsés-karfiolos masala, tigrisrák thai vörös curryvel, 'Murgh Makhani' - tandoori csirke vajas paradicsommártással, Wokban sült feketeborsos marhahús, s a végére jöhet egy kis cseresznyés-chilis csokoládé sablé.
Ha valaki épp az Andrássy-n szeretné eltölteni az időt, ne hagyja ki a La Perle Noire-t, ahol többek között Provence-i halleves, homáros vaj spagettivel, kagylókkal, rákkal és fehér lazaccal, esetleg posírozott fogasfilé, malacfüllel és kukorica pürével és fehér mákos guba mousse, gyömbéres naranccsal vár mindenkit.
Az új helyek között is van néhány ígéretes, mint például a Lamb&Leo Bistro, ahol szintén ígéretes a felhozatal. Megtalálható lesz itt consommé marha felsállal és tormával töltött raviolival, főételnek jön Posírozott óriás laposhal fekete lencsével és édesköménnyel, és a desszert is nagyon jónak tűnik, ami nem más, mint rózsa puding epervelővel.
De a listában szerepel és ajánljuk a Fujit, a Hanoit, a Kanpai IZAKAYA-t, a Matrjoskát, a Mezzót, a Napfényes,t a nU-t, a Paris Budapestet, a Sushi Seit, a Vár: a Speizt. A Costes Downtown-ba és a St. Andreába már sajnos minden hely elkelt.
A vidéki kínálat nem törpül el a budapesti mellett, hiszen itt van például a szegedi Bistorant restaurant winebar, ahol velős csont, Bouillabaisse és nyúl  is étlapra kerül különféle körítéssel, ahogy a balatonszemesi Kistücsök étterem is a tőle már megszokott ízekkel készül, kacsára, sertésre vagy éppen ezerszínű zöldségcsokorra komponálva. De meglátogatható Kecskemét legújabb üdvöskéje is, a Spaletta Étterem és Sörház illetve egri Macók Bisztró is. Ha tehetnénk és egy fenékkel ülhetnénk több helyen, akkor azok a következők lennének: Almalomb (Hosszúhetény), Erhardt (Sopron), IKON (Debrecen), Jankovich kúria (Rácalmás), Jókai bisztró (Pécs), Végállomás Bistrorant (Miskolc), Zsolnay (Pécs).

Tovább olvasok
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Kisfaludy Program – Támogatás
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram