Hirdetés

Egy tésztaétel elkészítéséhez, mint tudjuk, (leg)alsó hangon két hozzávalóra van szükségünk. Olaszországban tanuló amerikai cserediákok a kettőből az egyikről sajnos megfeledkeztek. Konyhai balesetekből ritkán lesz nemzetközi szintű hír, hát íme, a kivétel!

Hirdetés

A Travel and Leisure magazin híradása szerint három, Firenzében tanuló, húszéves amerikai diák a helyi gasztronómiával ismerkedett. A boltban vásárolt tésztát belvárosi apartmanjuk konyhájában tervezték elkészíteni. Elkövettek azonban egy aprócska hibát: a száraz tésztával teli lábast víz nélkül tették fel a tűzre. Néhány perc elteltével a száraz tészta lángra kapott, és a lángok gyorsan tovább terjedtek a bútorzatra. A keletkezett tüzet végül a tűzoltóknak kellett eloltaniuk.
Miután a híres firenzei Cibrèo étterem séfje, Fabio Picchi hírét vette az incidensnek, egy négyórás főzőtanfolyamot ajánlott fel a diákoknak, akik így jó eséllyel még a lábas vízzel való megtöltésén túl is elsajátíthatnak egy-két trükköt az olasz gasztronómiából…
Forrás.

FACEBOOK TWITTER GOOGLE PLUS