Hirdetés

A Bocuse d’Or előszobájának is nevezett Chaîne des Rôtisseurs hazai fordulóján tizenkét 27 év alatti szakács mérte össze a tudását. A verseny szakmai vezetője Sárközi Ákos és Volenter István (az idei Bocuse d’Or hazai fordulójának 2. helyezettje) volt.

Hirdetés

A Confrérie de la Chaîne des Rôtisseurs a világ egyik legrégibb és egyben legkiterjedtebb vendéglátó egyesülete. A közösség 72 országból közel 21 ezer tagot tudhat magáénak, akik között képviseltetik magukat a világ legnevesebb séfjei és étteremtulajdonosai is. Magyarországon több mint száz olyan vendéglátóegység tagja a közösségnek.
A Chaîne des Rôtisseurs versenyeken kizárólag 27 év alatti fiatalok indulhatnak. A megmérettetésen a séfek kóddal adják le az elkészült fogásokat, így maguk a zsűritagok nem tudhatják, hogy kinek a versenyfogását értékelik. További kihívást jelent, hogy a résztvevők csupán fél órával a főzés kezdete előtt tudják meg a kötelezően felhasználandó alapanyagokat. A Chaîne elnöksége idén a borjúkarajt, a tigrisrákot, a pakcsojt, a friss málnát, a fürjtojást és egy 70 %-os étcsokoládét választották, amelyeket az áruházlánc minőségi áruválasztékából kaptak meg a versenyzők.A háromórás versenyt Kiss Erik (Four Seasons) nyerte meg, ő fogja képviselni szeptember 7-én Tajvanon hazánkat a Chaîne des Rôtisseurs ifjú szakácsok világbajnokságán.
A hazai forduló versenyzőinek névsora:
Akács István (Platán Étterem)
Danka Szabolcs (Kárpátia Étterem)
László Imre (Corinthia)
Friderika Spekova (METRO)
Gregus Dániel (Four Seasons)
Horváth Dénes (Gundel Étterem)
Horváth Sándor (Thermál Hotel Visegrád)
Kisiczki Adrián (Budapest Bisztro)
Kiss Erik (Four Seasons)
Mónus István (Vadrózsa Étterem)
Lendvai Levente (Arany Kaviár Étterem)
Tasi Bálint (Hotel Azúr)

FACEBOOK TWITTER GOOGLE PLUS