Hirdetés
Hirdetés

Úgy is fogalmazhatnánk, hogy a Textúra egy evolúciós fejlődés következő lépcsőfoka. És hogy milyen evolúcióra gondolunk? Sárközi Ákos és a Borkonyha tulajdonosai, Horváth Tamás és Kalocsai Zoltán immáron nyolc éve tartó együttműködésére. Hét információ következik a hamarosan nyíló étteremről, amely minden gasztromán érdklődésére számot tarthat!

Tovább olvasok
Hirdetés

Újranyit a Tütü – Készülődik a Susu

Túlfűtöttség, extremitás, buja kozmopolitaság – nem is soroljuk tovább a jelzőket, csak szerettük volna belőni az irányt. Holnaptól hivatalosan nyitva áll az új helyre költözött Tütü. Gasztronómiai vonatkozásban még izgalmasabb, hogy a Susu újranyitása is várható.

Tovább olvasok

Kovács Kristóf éttermébe jellemzően a budai elit jár, ő maga pedig korábban szédületes sikereket ért el a hazai televíziózásban. Mégsem piszkos neki a munka azon része sem, amihez más tulajdonosoknak eszébe nem jutna hozzányúlnia – a kovászos kenyér szerelmeseként nem egyszer láthattuk őt már lisztes kézzel is. A Déryné tulajdonosa sikeres üzletember, és ha azt mondjuk, hogy a szakmája szenvedélyes művelője, azzal nem sokat fejeztünk ki abból az átszellemültségből, ami minden szavát és mozdulatát áthatja. Szerettünk volna egy kicsit közelebb kerülni ahhoz a fajta vendéglátáshoz, amit ő képvisel.

Tovább olvasok
Hirdetés

Segal Viktor az újvonalas séfek egyik legrégebbi arca Magyarországon. Az ő pályaíve egy kicsit más, mint a legtöbbeké, hiszen saját “nagyétterem” helyett a tevékenysége a gasztronómiai tanácsadásban látszik kiteljesedni. Néhány hete röppent fel a hír, hogy a Bocuse d’Or csapat új coach-ot kapott a személyében. Kíváncsiak voltunk, hogy érzi magát az új szerepében.

Tovább olvasok
Hirdetés

Ígértük, hát elindul a Dining Guide-on a Pacal és homár. Sebők Marcell egyben új szerző is a csapatban: ahogyan azt írtuk is róla, kísérletezik klasszikusokkal, fűszerekkel, belsőségekkel, szereti a hagyományosat – de nem az átlagosat. Igazán örül annak, hogy a magyar gasztronómia egy része fellendülőben van, bár tudja, hogy ízlések és pofonok csak hosszú évtizedek alatt változnak meg. Írni fog nekünk konyhai tapasztalatairól, könyvekről és filmekről, és közös étteremlátogatásokban is gondolkodunk vele. Következzen rögtön az első: átfőzött, kísérletező órák lenyomata a konyhából.

Tovább olvasok