Hirdetés

Egy sűrű esti műszak semmihez sem fogható adrenalinlöketet tud adni egy szakácsnak, ugyanakkor a konyha hőseinek számos borzasztóan egyhangú munkával is számolniuk kell. A szerviz előkészítését övező feladatok extrém szintű monotonitástűrést kívánnak meg, amely olykor még a legharcedzettebb séfek számára is idegölő lehet. Egy külföldi szakácsfórum kommentjeiből szemezgettünk ezúttal. Mitől borulnak ki a pult mellett állók?

Hirdetés

„A garnélarák… 200 garnéla faroktövének eltávolítása után soha többé látni sem akartam ezt az állatot.” (Girlcook)

Aman Bhargava / Unsplash

„Ha egy igazán idegesítő dolgot kéne említenem az előző munkahelyemről, akkor egyértelműen a tőkehalat hoznám fel, amit mi itt, Brazíliában bacalhaunak hívunk. Hatalmas sóágyban érkeznek, amit le kell mosni róluk, majd némi áztatást követően cserélni kell a vizet alattuk. Nagyjából három vízcserét követően jut el az ember odáig, hogy megfőzheti a halat. Volt egy tőkehalsaláta, amelyhez kézzel kellett apróra tépkedni a halat, és a kisebb-nagyobb szálkákba egyszerűen bele lehetett őrülni. Ráadásul kesztyűt kellett viselnünk, mivel a sós víz marta a kezünket, sőt, mit több, órákig haltól bűzlöttünk…”(KaiqueKuisine)
„Hogy én mennyire utálom a friss kakukkfű leveleinek lecsípkedését… főleg, amikor még zsenge, és igazán apró levele van.” (Pollopicu)
Andrés Medina / Unsplash

„Két egész tálcányi főtt tojás megpucolása és 22 kiló garnélarák előkészítése sem éppen szórakoztató feladat. De ha jobban belegondolok, a friss articsóka előkészítése éri meg a legkevésbé. Sok hűhó a nagy semmiért… Otthonra emiatt csak nagyon ritkán veszek.” (Chefwriter)
„Articsókatisztítás, főtt tojás pucolás, zöldségek egészen apróra szeletelése.” (Pete)

„Szőlőpucolás”

Na igen, gondoljunk csak bele… (Kaique Cuisine)
„A kagyló előkészítése idegőrlő tud lenni. Az előző munkahelyemen rántott kagyló volt a ház specialitása, így nagyjából 9 kiló kagylót dolgoztunk fel naponta.” (Manlicher)
Forrás.

FACEBOOK TWITTER GOOGLE PLUS